Proposed Extensions and Full renovation of a Detached Cottage, Argyll

Proposed Front & Rear Extensions and Full renovation of a

Detached Cottage, Argyll

The project was to construct two extensions to front and rear of the property and fully renovate and modernise the 17th century cottage in Argyll & Bute Area. Proposed roof of the extensions were covered using reclaimed ballachulish natural slates. External render to the extensions were applied to match existing house. The sitting room and  two bedrooms were fitted with solid fuel stoves chosen by the clients.

all the t

Front Extension:

Front Extension comprises:

  • Entrance Porch & Vestible
  • Utility room
  • Boiler room

Rear Extension:

Extension comprises:

  • Bedroom/Study
  • En-suite (Wet Room)

Main house was fully upgraded allowing for:

  • Solar Panels, under floor heating and Air Source Heat Pump
  • Two bedrooms
  • New Kitchen
  • Family Bathroom
  • Timber windows and doors

 

Before Construction

  

During Construction

 

After Construction